Cele mai bune aeroterme pe gaz

Incalzirea este un subiect extrem de important pentru orice locuinta, birou sau de ce nu depozit si garaj din Romania. Pe timpul iernii, atunci cand temperaturile scad mult sub 0 grade Celsius, este foarte important sa existe o sursa de caldura foarte puternica si eficiente. Daca in locuinte exista centrale termice, fie ca vorbim despre cele oferite de retelele publice de termoficare sau despre cele instalate in regim propriu, in spatiile din afara casei lucrurile pot sa nu fie atat de roz. In multe birouri, depozite sau garaje incalzirea trebuie sa vina din alte surse.

O variranta perfecta este aeroterma pe gaz. Aproape orice cladire este conectata la gaz iar cele mai bune aeroterme pe gaz sunt deosebit de economice si de eficiente. In principiu, o aeroterma pe gaz poate sa ofere flexibilitate, poate sa faca fata cu usurinta spatiilor mari si daca este construita de un producator de incredre, poate sa reziste mult pe termen lung.

Achizitia unui astfel de produs nu este tocmai usoara, totusi. Pentru a gasi cele mai bune aeroterme pe gaz trebuie sa ai cel putin o idee despre principalele caracteristici care le compun si sa tii cont de ele.

Vezi aici aerotermele cu reducere!

Caracteristici pentru cele mai bune aeroterme pe gaz

Puterea. Este un prim element de care trebuie sa te legi atunci cand cauti o aeroterma. Exprimata in MJ/h, aceasta decide cat de repede se va incalzi incaperea in care montezi aeroterma si cat de bine o va incalzi. Atunci cand alegi puterea trebuie sa ai in minte marimea spatiului de destinatie.
Ai putea crede ca o aerotrma pe gaz cu o putere mare este potrivita pentru orice tip de incapere, inclusiv pentru cele foarte mici, insa daca alegi o varianta supradimensionata, s-ar putea sa cheltuiesti foarte multi bani si sa existe riscul de eliminare a unei cantitati mari de noxe.

Hornul de evacuare. Acest element este un subiect destul de sensibil, deoarece are atat avantaje, cat si dezavantaje. In principiu, in functie de prezenta acestui horn, poti cumpara doua tipuri de aeroterme pe gaz: cu sau fara horn. Nu poti spune ca cele mai bune aeroterme pe gaz sunt cele cu horn de evacuare sau cele fara horn de evacuare, insa poti spune cu siguranta ca hornul reprezinta un element de siguranta. Din pacate, odata cu eliminarea noxelor este eliminata si energie pe horn, asadar, daca iti doresti o eficienta cat mai mare a aerotermei, fara horn este raspunsul corect.
Atentie! Aerotermele fara horn de evacuare sunt interzise in dormitoare si in camere mici, deoarece emisiile rezultate sunt eliminate in incapere si pot provoca o multime de neplaceri.

Tipul de gaz folosit. Un alt lucru la care trebuie sa fii foarte atent este tipul de gaz pe care il folosesc aerotermele. Nu toate functioneaza cu gaze naturale, asadar, nu toate pot fi conectate la reteaua de gaz. Exista pe piata aeroterme care functioneaza cu propan si au nevoe de o sursa de curent pentru a porni, aeroterme care functioneaza cu gaze naturale, ceea ce le ofera o flexibilitate destul de mare si aeroterme care functioneaza pe baza de kerosen. Cele din urma sunt indicate pentru spatiile foarte mari, unde nu locuieste nimeni si unde exista o ventilatie foarte buna. Vei descoperi faptul ca foarte multe aeroterme cu kerosen au incorporat si un ventilator care le face mult mai eficiente.

Aspectul. De cele mai multe ori, mai ales pentru persoanele practice, aspectul pare un lucru fara importanta. Cu toate astea, conteaza. Cele mai bune aeroterme cu gaz sunt cele care prezinta un aspect cat mai compact, sunt usor de transportat dintr-o parte in alta si de ce nu, se integreaza cat mai bine in spatiul pe care urmeaza sa il incalzeasca. Tot in zona aspectului putem sa tinem cont si de calitatea materialelor din care este construita aeroterma.

Brandul. Nu in ultimul rand, conteaza cine construieste aeroterma. Exista cateva branduri de incredere, cum ar fi Hecht, Biemmedue sau Stanley care ofera produse interesante si reusesc sa atraga atentia. Vom incerca sa prezentam cele mai bune aeroterme pe gaz de la fiecare brand in parte si sa descoperim care este cu cea mai buna.

Cele mai bune aeroterme Hecht : Hecht 3015


Aceasta aeroterma pe gaz este o varianta ieftina si prezenta in mai multe magazine online sau offline din Romania. Alimentata cu propan, reuseste sa asigure o serie de avantaje superioare altor solutii de incalzire pe gaz. Astfel, Hecht 3015 poate sa incalzeasca spatii mari de pana la 100 de metri patrati, are o emisie redusa de noxe si are o greutate care nu depaseste 5 kg. Acest lucru o face sa fie foarte usor de transportat dintr-o parte in alta si sa deserveasca mai multe incaperi.

Modul in care este construita din punct de vedere estetic contribuie si el la flexibiltiate si la integrarea in incaperile pe care urmeaza sa le incalzeasca.

O analiza a detaliilor tehnice poate sa dezvaluie o putere destul de mare, echivalenta cu 15 kW si un consum de doar 1.07kg de combustibil pe ora.

Concluzionand, aeroterma celor de la Hecht face parte dintre cele mai bune aeroterme pe gaz si evidentiaza cateva elemente importante:
• Este ieftina, lucru extrem de important dat fiind faptul ca este mult mai eficienta decat o aeroterma electrica;
• Are dimensiuni reduse, fiind usor de transportat;
• Nu consuma mult combustibil.

Daca ar fi sa ii descoperim parti negative, primul este faptul ca are nevoie de energie electrica pentru a porni iar cel de-al doilea este faptul ca are anumite limitari, putand incalzi spatii de pana la 100 de metri patrati.

Vezi aici pretul acestei aeroterme!

Cele mai bune aeroterme pe gaz Biemmedue : Biemmedue GP10 M-C


O alta aeroterma pe gaz foarte placuta din punct de vedere estetic, insa diferita din multe puncte de vedere de varianta prezentata mai sus, este aceasta Biemmedue GP10 M-C. Este o aeroterma ce functioneaza cu GPL, are arzator integrat si combustie directa.

Inainte de a achizitiona acest produs este bine de stiut faptul ca il gasesti in doua variante: cu pornire manuala si cu pornire automata. Daca alegi sa cumperi varianta automata va trebui sa investesti ceva mai mult, deoarece va fi necesar si un termostat.

Aeroterma celor de la Biemmedue are un pret decent si se comporta foarte bine, incalzind fara probleme camere de pana la 100 de metri patrati.

Din punct de vedere tehnic, atrage cu o putere maxima de 10700 W si cu o capacitate de incalzire generoasa, de 420 metri cubi de aer pe ora.

Poate, cea mai atractiva parte spre deosebire de o aeroterma alimentata cu propan, este faptul ca nu are nevoie de energie electrica pentru a porni. De asemenea, pe termen lung este extrem de economica, GPL-ul fiind un combustibil destul de ieftin.

Cu un consum de doar 0.65 litri pe ora, o constructie robusta din otel si putere foarte mare de incalzire, aceasta aeroterma este, fara doar si poate, una dintre cele mai bune aeroterme pe gaz de pe piata.
Daca ii cautam defecte, greutatea poate sa fie trecuta pe lista, aceasta fiind de 13.6 kg, ceea ce ii scade destul de mult din flexibilitate.

Vezi aici pretul!

Cele mai bune aeroterme cu gaz Master : Vanguard VG53M


O alta aeroterma foarte interesanta, alimentata cu GPL, este cea oferita de cei de la Master. Este realizata din materiale de foarte buna calitate, fiind o solutie robusta, are un aspect placut si poate sa fie transportata relativ usor. Este adevarat ca are peste 14 kg, insa manerul de transport montat usureaza destul de mult munca celor care vor sa o care.

Ceea ce atrage la aceasta aeroterma cu gaz este faptul ca are un flux de aer de 1450 m3/h si are o putere uriasa, de 52000 W. Acest lucru inseamna ca incalzeste fara probleme incaperi foarte mari.
In timp ce functioneaza, carcasa ramane rece gratie protectiei pentru supraincalzire si a fotocelulei pentru controlul electric al flacarii.

Vezi aici mai multe detalii despre acest produs!

In loc de conluzie…

Aerotermele cu gaz nu sunt tocmai potrivite pentru incalzirea casnica, insa daca ai incaperi de dimensiuni foarte mari, pot face o treaba foarte buna. Acestea sunt rapide atunci cand trebuie sa incalzeasca o incapere, au posibilitatea de a fi reglate cu usurinta, consuma putin gaz, indiferent ca vorbim despre GPL, propan sau alt gaz si se mueaza perfect pe necesitatile industriale.

Spre exemplu, o aeroterma pe gaz destul de puternica poate sa fie folosita pentru a usca rapid tencuiala sau zugraveala, fiind eficienta chiar si pe timp de iarna.

IN momentul in care achizitionezi un astfel de produs este bine sa te asiguri ca este cat mai sigur pentru tine si pentru cei din jur, ca este foarte robust, poate sa fie deplasat cu usurinta dintr-o parte in alta si evident, ca are un consum redus. Incearca sa gandesti achizitia pe termen lung, nu pe termen imediat, deoarece s-ar putea ca o aeroterma mai scumpa sa fie mult mai economica in timp decat una pe care o cumperi cu cateva zeci sau sute de lei mai putin.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here