Cele mai bune aparate de sudura profesionale

Fie ca lucrezi in domeniul sudurii sau pur si simplu iti place sa te joci cu flacara aparatului de sudura in propriul atelier, instrumentul de lucru este aparatul de sudura. Piata este extrem de bogata in astfel de aparate, existand variante hobby, pentru incepatori, variante semi profesionale si variante profesionale.
Sudura profesionala se face cu electrod ( MMA), asadar, daca iti doresti sa faci o treaba excelenta, este indicat sa optezi pentru un aparat MMA. Evident, poti incerca si sudura cu fir sau cu un mediu inert si chiar sudura cu plasma, fascicul de fotonis au fascicul cu electroni. Varianta MMA este, pentru moment, cea mai ieftina si cea mai eficienta.

Alegerea unui aparat de sudura din cele mai bune aparate de sudura profesionale poate sa fie un adevarat chin. Exista zeci de branduri care produc acest tip de aparat si multe dintre ele promit calitate. Astfel, ramane sa te orientezi in functie de micile detalii care fac diferenta intre aparatele pe care ai pus ochii.

Vezi aici aparatele de sudura cu reducere!

Care sunt caracteristicile prin care urmaresti cele mai bune aparate de sudura profesionale?

Metoda de sudura pe care o abordezi. Asa cum am amintit, exista mai multe variante de sudura. Cea clasica este cea cu electrod, denumita si MMA, insa poti opta si pentru varianta cu sarma pe mijloc sau cu argon. Daca vrei sa sudezi la modul profesionist si vrei productivitate mare, varianta MMA este cea potrivita pentru tine. Daca sudura este facuta doar ocazional iar rezultatul trebuie sa aiba cat mai multe detalii, este de preferat sudura cu sarma pe mijloc.

Tipul dispozitivului. Pe piata gasesti doua tipuri de aparate de sudura: transformatoare sau aparate de sudura cu invertor. Cele mai bune aparate de sudura profesionale sunt cele cu invertor, insa pentru munca in atelier sau in garaj pot fi mult mai atractive cele cu transformator. Transformatorul se strica foarte greu si este o solutie interesanta, chiar daca are un consum mare si este greoi. Daca mergi pe teren pentru a suda, varianta cu invertor este mult mai buna.

Plaja de reglaj a intensitatii curentului. Aceasta poate sa fie intre 20 si 200A pentru modelele profesionale. Este bine sa te orientezi spre un aparat cu o plaja cat mai mare de reglaj, deoarece iti ofera o flexibiltiate mult mai mare.

Racirea fortata. Timpul de racire este si el foarte important si cu cat este mai mic, cu atat este mai bine;

Siguranta. Aparatul de sudura pe care il folosesti trebuie sa fie extrem de sigur si sa iti ofere mai multe solutii de protectie: impotriva scurt circuitului, impotriva supraincalzirii, impotriva suprasarcinii sau impotriva altor riscuri.

Tipul materialului de sudura. Materialul de sudura este de adaos sau este permanent. Pe piata vei intalni 3 tipuri de electrozi: rutilici, bazici si celulozici. Este important sa faci alegerea corecta, deoarece difera foarte mult modul in care poti suda cu fiecare dintre aceste variante de electrozi. Sudurile de mare finete trebuie sa utilizeze eletrozii rutilici in timp ce sudurile conventionale au nevoie mai ult de electrozi bazici. In cazul celor din urma, rezistenta lucrarilor este mult mai mare, asadar, se preteaza la solutiile industriale.

Producatorul. Un indiciu excelent asupra calitatii pe care o are aparatul de sudura pe care il cumperi este producatorul. Exista destul de multe nume care au reusit sa se evidentieze in Romania, dintre care putem aminti Telwin, Einhell, ASN sau Ergus. Fiecare producator vine la pachet cu avantaje si cu dezavantaje pentru produsele pe care le comercializeaza. Daca vrei sa gasesti cele mai bune aparate de sudura profesionale si ai o mica idee despre caracteristicile pe care trebuie sa le contina, este bine sa te orientezi spre urmatoarele produse.

Cele mai bune aparate de sudura profesionale Telwin: Technology 236 HD


236HD este un model de aparat de sudura profesional cu invertor, care reuseste sa gaseasca echilibrul intre eficienta si pret. Cu o plaja de lucru generoasa, intre 5 si 200 A, cu posibilitatea de a folosi orice tip de electrozi pentru sudura de tip MMA si cu functii interesante, cum ar fi Tungsten Inert Gas, acest aparat este printre preferatele utilizatorilor.
Un mare plus este faptul ca este invertor, asadar, este extrem de usor, avand doar 6.2 kg.
Cei de la Telwin au dotat acest aparat cu protectie impotriva scurt circuitului, cu posibiltatea de a controla foarte bine baia de metal topit si cu o ventilare fortata care il face sa fie mereu aerisit.
Odata ce comanzi acest aparat de sudura vei primi o masca de sudura si o multime de accesorii, inclusiv un ciocanel si o perie de zgura.

Vezi aici pretul acestui produs!

Cele mai bune aparate de sudura profesionale Proweld : MMA-250 PI


De la Proweld am ales un aparat de sudura foarte interesant, construit pe baza tehnologiei IGBT ( Insulated-Gate Bibolar Tranzistor). Este, practic, ultima tehnologie pentru invertoarele de sudura si reuseste sa ofere un randament foarte bun in ciuda gabaritului mic. Datorita acestei tehnologii, aparatul de sudura are flexibiltiate, este usor de folosit si poate sa functioneze pana la 8 minute fara oprire.

Acest aparat de sudura este ideal pentru sudarea cu electrozi inveliti in curent continuu, folosind procedeul MMA ( Manual Metal Arc). Daca ne raportam la tipul de electrozi inveliti pe care ii poate folosi, flexibilitatea este maxima, putand functiona fara probleme cu electrozi rutilici, cu electrozi bazici si cu electrozi din inox.
In principiu, este ideal pentru lucrari de intretinere si de reparatie in santierele de constructii, in ateliere si in agricultura.

Din punct de vedere al constructiei, aparatul celor de la Proweld este extrem de robust, fiind realizat din metal si un material plastic dur. In ciuda duritatii, poate sa fie purtat cu usurinta dintr-o parte in alta, fiind prevazut chiar si cu o banda de umar.

Printre avantajele majore care ies in evidenta la acest aparat de sudura se numara :
• Faptul ca are temperatura interna monitorizata tot timpul;
• Dispune de un ansamblu de racire si de protectie termica prin care durata de viata ii este crescuta destul de mult;
• Are protectie impotriva supraincalzirii si avertizeaza punerea sub tensiune.

Vezi aici pretul acestui produs!

Cele mai bune aparate de sudura profesionale ESAB :Caddy Arc 251i, A32


Acest aparat de sudura este destinat doar celor care isi doresc sa practice des aceasta activitate. Este o solutie scumpa, dar este deosebit de eficienta. Avem de a face cu un aparat de sudura de tip invertor, care functioneaza cu curent continuu si este destinat sudarii cu electrozi inveliti. Varietatea de lucrari pe care le poate realiza este foarte mare, incepand cu confectiile metalice usoare si terminand cu reparatiile, intretinerea si montajul instalatiilor de santier.

Achizitionand acest aparat de sudura profesional poti utiliza atat electrozi bazici, cat si rutilici sau celulozici.

Chiar daca este alimentat electric, poate sa ofere o raza de actiune foarte mare, avand un cablu de alimentare de peste 100 de metri.

Din punct de vedere al modului in care poate sa fie controlat, aparatul de sudura de la ESAB este extrem de interesant, oferind un panou usor de folosit chiar si de catre persoanele mai putin tehnice.
Merita sa amintim si faptul ca aparatul propus de Esab arata bine si are doar 10.5 kg, asadar poate sa fie mutat cu usurinta dintr-o parte in alta.

Vezi aici pretul!

In loc de concluzii

Cu siguranta, diversitatea de aparate de sudura iti va pune ceva probleme, mai ales daca vrei sa investesti mai multi bani intr-un astfel de aparat pentru a te bucura de solutii profesionale. Daca alegi sa achizitionezi una dintre recomandarile noastre, vei avea o eficienta ridicata pentru orice tip de lucrare profesionala. De asemenea, toti producatorii ofera garantie destul de indellungata si suport.

Este bine sa ai mereu in vedere faptul ca sudura este o activitate periculoasa, asadar, elementele de siguranta trebuie sa ocupe un loc important in decizia ta de a face o achizitie.

Vezi aici aparatele de sudura cu reducere!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here