Cele mai bune masini de spalat semiautomate

Nu pare o decizie prea inteleapta sa iti cumperi o masina de spalat rufe semiautomata, atata vreme cat pe piata exista masini automate de cea mai buna calitate, care ofera zeci de programe de spalare, sunt din ce in ce mai ieftine si se dovedesc a fi extrem de eficiente.

Totusi, daca locuiesti intr-o zona in care nu exista racordaj la apa curenta ( zone care exista din plin in Romania), s-ar putea sa gasesti o astfel de masina de spalat mai mult decat interesanta. O masina de spalat semiautomata este mai economica si este mai ieftina decat o masina de spalat automata. Din pacate este mult mai voluminoasa, deoarece are nevoie de doua cuve: una pentru spalare si una pentru uscare.

Nevoia unei solutii cat mai eficiente pentru spalat, te poate face sa cauti cele mai bune masini de spalat semiautomate de pe piata. Problema este ca, dat fiind faptul ca majoritatea oamenilor isi cumpara masini automate, s-ar putea sa nu stii ce criterii trebuie sa iei in calcul la o astfel de achizitie.

Vezi aici reducerile la masinile de spalat!

Criterii pentru a achizitiona cele mai bune masini de spalat semiautomate

Tipul masinii de spalat. Vei descoperi doua tipuri de masini de spalat semiautomate. In primul rand este masina cu sistem de incalzire al apei, insa fara sistem de stoarcere. Este o masina cu o singura cuva, cu dimensiuni reduse, dar un neajuns mare, in conditiile in care iti solicita sa storci rufele manual. Cea de-a doua varianta este cea a masinii de spalat cu sistem de incalire si sistem de stoarcere. Este o varianta cu doua cuve, care spala hainele intr-una si le stoarce in alta. Si aceasta are neajunsul de a te solicita pentru a muta rufele dintr-o parte in alta.

Cea mai ieftina varianta de masina de spalat semi automata este cea fara sistem de incalzire, care dispune de o singura cuva. Nefiind foarte eficienta, se gaseste mai greu pe piata.

Cea de-a patra varianta este o masina de spalat fara sistem de incalzire, cu doua cuve si sistem de stoarcere. Aceasta spala cu apa rece, deci poate sa nu fie atat de eficienta precum ti-ai dori sa fie.

Viteza de rotatie. Este un criteriu care decide cat de bine si de repede se face stoarcerea. De asemenea, poate sa aiba o influenta extrem de puternica asupra consumului de energie electrica. Sfatul este unul cat se poate de simplu: alege o masina de spalat cu o viteza cat mai mare de rotatie. In felul acesta vei putea sa te bucuri de economii pe termen lung.

Capacitatea de incarcare. La fel ca si in cazul masinilor de spalat automate, capacitatea de incarcare poate sa influenteze foarte mult achizitia. De regula, capacitatea de incarcare este similara cu cea pe care o gasesti la o masina automata. Cele mai bune masini de spalat semiautomate au o capacitate de 5-7 kg, fiind ideale pentru familiile cu un numar mediu de membri. Este bine sa calculezi cu atentie necesitatea pe care o ai si cat anume speli in fiecare saptamana, pentru a-ti da seama care este cea mai economica solutie pentru tine. Pentru o familie mare, spre exemplu, o masina cu capacitate mica poate sa insemne cheltuieli mari si pierdere de timp. Pentru o familie mica, in schimb, o masina de spalat cu capacitate mare s-ar putea sa nu fie cea potrvita.

Functiile de care dispune.
Chiar daca vorbim despre o masina de spalat semiautomata, aceasta este echipata cu mai multe functii. In functie de calitatea masinii, vei descoperi posibilitatea de a regla temperatura si viteza, cea de a programa centrifugarea sau functia de selectare a vitezei de stoarcere.
Daca alegi cu atentie functiile, se pot dovedi extrem de eficiente.

Aspect si dimensiuni. Masina de spalat este un produs destul de voluminos, care va schimba estetica din incaperea in care urmeaza sa o pui. Din acest motiv este bine sa te orientezi spre un produs cat mai placut din punct de vedere estetic. Ai de ales intre masini albe, clasice, sau masini cu diverse insertii de culoare care pot fi chiar elegante si placute. IN ceea ce priveste dimensiunile s-ar putea sa gasesti mai greu un loc perfect pentru aceasta masina, deoarece are doua cuve. Inainte de a lua decizia de achizitie, asadar, este bine sa te asiguri ca ai facut masuratorile corecte.

Brandul. Producatorul are si el o importanta extrem de mare. Exista branduri precum Arctic sau Serreno care au o experienta destul de mare in ceea ce priveste productia de masini de spalat, atat semiautomate, cat si automate. Cele mai bune masini de spalat semiautomate sunt create, intr-o proportie covarsitoare, de branduri mari. Este adevarat ca pot avea si costuri ceva mai mari initial, insa pe termen lung se dovedesc si mai economice.

Alte detalii. Masinile de spalat semiautomate pot sa aiba si alte dotari, cum ar fi sistemul de siguranta impotriva inundatiilor si impotriva vibratiilor foarte mari. De asemenea, trebuie sa acorzi o atentie mare si sistemului de evacuare al apei sau timpului pe care il are programul de spalare. De regula, programul unei masini semi automate este mult mai mic decat cel al unei masini automate, fiind de maxim 20 de minute la spalare si de maxim 15 minute la stoarcere. Nu neglija nici nivelul de zgomot, daca iti doresti o utilizare cat mai confortabila din toate punctele de vedere.

Cele mai bune masini de spalat semiautomate Albatros: WMS 6.0


Daca iti doresti o masina de spalat semiautomata cu un pret foarte mic si eficienta foarte buna, Albatros WMS 6.0 este o solutie extrem de interesanta. Probabil ca nu stii, insa Albatros este un brand cu renume si cu istorie in ceea ce priveste productia de masini de spalat, cu preponderenta masini semi automate.

WMS 6.0 arata bine, combina cu eleganta albul cu albastrul si are doua cuve, una pentru spalare, alta pentru stoarcere. Este perfecta pentru o familie cu 2-3 membri, in conditiile in care are o capacitate de 6 kg de haine.
Atentie foarte mare, deoarece capacitatea la stoarcere este mai mica decat cea la spalare. Astfel, daca speli 6 kg de haine va trebui sa le storci in doua transe, in conditiile in care capacitatea la stoarcere este de doar 4.5 kg.
Avem de a face cu o masina de spalat puternica, gratie motorlui de 300 W, care necesita un timp de spalare de maxim 15 minute si un timp de stoarcere de maim 5 minute.

Este destul de zgomotoasa cu cei 75 de decibeli ai sai, insa poti trece cu vederea acest aspect, mai ales ca zgomotul nu este unul asurzitor.

Vezi aici pretul!

Cele mai bune masini de spalat semiautomate : Arctic WTT100


Cei de la Arctic produc si ei masini de spalat semiautomate, desi nu foarte multe. Arctic WTT100 este un exemplu de masina foarte placuta din punct de vedere estetic si foarte eficienta. Este bine construita, ceea ce rezulta intr-un consum mic de energie si o eficienta maxima.

Chiar daca nu este dotata cu sistem de incalzire a apei, are o serie de avantaje pe care le contureaza.

Un prim avantaj este capacitatea mare de spalare, de pana la 7.5 kg. Capacitatea de stoarcere, in schimb, este mai mica, fiind de doar 4.5 g.

Timpul de spalare nu depaseste 15 minute, timpul de centrifugare dureaza pana in 5 minute iar constructia masinii, din polipropilena si otel inoxidabil, o face sa fie una dintre cele mai bune masini de spalat semiautomate si una dintre cele mai rezistente pe termen lung.

Vezi aici pareri despre acest produs!

Cele mai buni masini de spalat semiautomate: Albatros WMS 4.5 P


Revenim la Albatros, care este principalul brand in ceea ce priveste constructia de masini de spalat semiautomate, pentru a descoperi aceasta Albatros WMS 4.5P. Este o masina robusta, care nu ocupa , totusi, foarte mult spatiu.

Acest lucru se vede, din pacate, in capacitatea de spalare si de stoarcere, care este de doar 4.5 kg de haine pentru spalare si 3 pentru stoarcere. S-ar putea ca acest lucru sa nu fie un neajuns atat de mare daca esti o persoana singura care nu spala atat de des.

Motorul masinii de spalat are 200 W, timpul pe care il solicita pentru a-si duce la bun sfarsit programul de spalare este de 15 minute iar timpul pentru stoarcere nu depaseste 5 minute.

Cu un zgomot de 75 de decibeli si un cost mic, aceasta masina de spalat semiautomata poate sa fie luata in considerare daca urmaresti o astfel de achizitie.

Vezi aici pretul!

In loc de concluzii…

Se pare ca cele mai bune masini de spalat semiautomate sunt produse de catre cei de la Albatros, care au suprematie pe aceasta piata. Este adevarat ca poti gasi si alte variante, cum ar fi cele produse de Arctic sau de producatori mai mici, cum ar fi Serreno. Ceea ce este cert insa, este faptul ca, indiferent de conditiile pe care le ai acasa, poti sa iti usurezi munca si te poti bucura de tehnologie.

Alte articole :
» Cele mai bune masini de spalat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here