Cele mai bune motocoase pentru tine!

O motocoasa iti poate usura extrem de mult munca in gospodarie, mai ales daca ai o gradina pe care o vrei frumoasa si ingrijita. Din fericire, oferta este extrem de bogata si ai de unde sa iti faci o lista cu cele mai bune motocoase. Din nefericire, misiunea de a face o achizitie poate sa fie destul de dificila, in conditiile in care preturile pot sa difere destul de mult, functiile difera si ele iar brandurile se lupta pentru a-i convinge pe producatori ca au in oferta cele mai bune variante de pe piata.

In Romania, motocoasele au castigat popularitate doar in ultimii ani, dar au reusit sa se impuna, deoarece sunt produse din ce in ce mai ieftine si au o eficienta sporita. Dispozitivele pentru taierea vegetatiei au inceput sa fie apreciate chiar si de catre cei care pana acum obisnuiau sa taie iarba manual. Pana la urma, cositul clasic aduce un corp sanatos si miscare, insa cositul cu o motocoasa aduce confort si majoritatea oamenilor aleg confortul.

Daca ai de gand sa comanzi un astfel de produs si ti-ai facut deja o lista cu cele mai bune motocoase de pe piata, este bine sa te uiti la o serie de detalii pentru a face achizitia corecta.

Vezi aici reduceri la aceste produs!

Criterii care te ajuta sa alegi cele mai bune motocoase

Tipul motocoasei. In functie de performanta si de consum vei putea sa descoperi mai multe tipuri de motocoase. Primul tip este cel al motocoaselor Hobby, ideale pentru gospodariile mici si pentru o utilizare ocazionala, cel de-al doilea tip este cel al motocoaselor semi-profesionale in timp ce al treilea timp este cel al motocoaselor profesionale.

Motocoasele Hobby au, de regula, un motor de putere mica sau medie si pot fi folosite de catre oricine, in timp ce motocoasele profesionale au motoare in 4 timpi, sunt extrem de silentioase, dar sunt si mult mai costisitoare.

Tipul motorului. Ai de ales intre doua variante de motor, din punct de vedere al modului de alimentare: motocoase electrice si motocoase pe benzina. Motocoasele pe benzina reusesc sa ofere o flexibilitate mult mai mare, deoarece pot sa fie carate peste tot si nu depind de niciun fel de element extern. Acestea sunt, mai degraba, motocoasele semi profesionale sau profesionale.

De partea cealalta, motocoasele electrice sunt destinate mai mult utilizatorilor hobby si depind mereu de o sursa de energie electrica. Daca ai o gradina de dimensiuni mici insa, este o solutie mai mult decat suficienta.
Puterea motoarelor este masurata in W, pentru motocoasele electrice si in CP pentru cele pe benzina, asadar, asigura-te ca ai o putere suficient de mare pentru a-ti face treaba.

Capul de taiere. Capul de taiere este, poate, cel mai important element al unei motocoase. Ai de ales intre doua variante de capete: de nylon si cu lama. Cel de nylon este potrivit pentru iarba, insa poate sa aiba probleme mari in cazul unor plante mai dure. De partea cealalta, lama este mult mai potrivita pentru vegetatie deasa si pentru tulpini.

Cele mai bune motocoase sunt cele care dispun atat de capete din nylon cat si de capete cu lama. In felul acesta poti obtine eficienta maxima, indiferent de tipul de teren pe care urmeaza sa il cosesti.

Modul de utilizare. Un alt aspect important este modul in care trebuie sa folosesti motocoasa. Cele mai bune motocoase sunt cele ergonomice, care dispun de cat mai multe elemente de siguranta si care permit o utilizare confortabila. Multe dintre ofertele de pe piata sunt atasate pe umarul utilizatorului si distribuie greutatea in mai multe parti ale corpului. Nu doar modul in care cari acest produs conteaza, ci si modul in care il manevrezi. Forma manerelor sau dimensiunile pot sa joace un rol important in acest sens.

Producatorul. Nu in ultimul rand, la alegerea celei mai bune motocoase conteaza brandul. Nu este un aspect vital, insa poate sa decida calitatea unui produs. Este bine sa te orientezi spre branduri care au o istorie bogata in acest domeniu si au reusit sa creeze produse apreciate de multi utilizatori. Makita, Honda, Husqvarna sau Al-Ko sunt nume care s-ar putea sa nu iti spuna mare lucru daca nu ai mai avut pana acum de a face cu o motocoasa, dar care sunt foarte atractive pentru cei care folosesc de cativa ani un astfel de produs.

Cele mai bune motocoase Bosch: Art 23 SL


Bosch este un nume cunoscut de toata lumea si prin aceasta motocoasa extrem de apreciata reuseste sa demonstreze ca are capacitatea de a produce orice bagi in priza. Bosch Art23 SL este o motocoasa electrica ce te uimeste prin eleganta. Construita din materiale robuste, foarte ergonomica si compacta si extrem de eficienta, aceasta motocoasa iese in evidenta printr-o serie de caracteristici:
• Are o operare simpla, perfecta atat pentru incepatori cat si pentru avansati. Este ajutata extrem de mult si de greutatea de doar 1.7 kg;
• Dispune de un sistem semi-auto feed care in momentul pornirii elibereaza automat firul de nylon, ceea ce asigura o lungime optima de taiere;
• Este o motocoasa sigura, care nu prezinta riscul de accidentare. Acest lucru este datorat numeroaselor elemente de confort si de control.
• Are o ptere suficient de mare pentru a face fata oricarei provocari casnice. Cei 280 W sunt suficienti pentru rezultate deosebite in propria gradina.

Este cat se poate de adevarat ca este o motocoasa electrica, ceea ce poate sa ii umbreasca putin din flexibiltiate, insa pentru cei care doresc o solutie ieftina perfecta pentru acasa, este mai mult decat suficient.

Vezi aici mai multe pareri!

Cele mai bune motocoase Skil F0150731AA


Aceasta motocoasa este una mai performanta iar acest lucru il putem descoperi doar analizand puterea. Cei 1000 W permit o rapditate si o precizie mai mare.

Designul sau este facut in asa fel incat oricine sa poata coase rapid iar diametrul de taiere este unul generos, de 35 de centimetri. Cei care au construit-o au gandit totul in detaliu, dotand-o cu foarfece reglabile, cu protector pentru plante si cu dispozitiv de retinere a cablului.

Alimentata de la orice sursa de curent, aceasta motocoasa se dovedeste extrem de flexibila, mai ales ca are o greutate ce nu depaseste 3.2 kg.

Putem spune cu incredere ca este una dintre cele mai bune motocoase electrice de pe piata.

Vezi aici pretul!

In loc de concluzii…

Majoritatea motocoaselor prezentate sunt solutii Hobby, destinate incepatorilor, deoarece cei care au folosit deja un astfel de produs stiu ce sa ceara de la el. Daca vrei sa mergi mai departe si sa achizitionezi o motocoasa semiprofesionala sau chiar profesionala, ai de ales intre o multime de optiuni, produse de aceleasi nume ca si cele prezentate mai sus.

In cazul motocoaselor profesionale trebuie sa te astepti la preturi ceva mai mari si de asemenea este bine sa te astepti la o utilizare ceva mai complexa.
Pana sa ajungi sa achizitionezi o motocoasa profesionala insa, o solutie de acest fel isi poate face treaba fara probleme.

Vezi si articolele despre :
Cele mai bune motocoase pe benzina
Cele mai bune motocoase Husqvarna
Cele mai bune motocoase Stihl
Cele mai bune motocoase Ruris
Cele mai bune motocoase Ural

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here