Cele mai bune nivele laser

Nivela laser este un produs profesional, destinat masuratorilor din constructii. Un astfel de produs poate sa fie folosit pentru diverse activitati, gasindu-si o utilitate uriasa in arsenalul profesionistilor, dar dovedindu-se utila si in cazul amatorilor care mesteresc prin propria locuinta.

Aparuta pe baza nivelei topografice, nivela cu laser a obtinut o recunoastere rapida si a fost adoptata de un numar mare de producatori.

Daca inca nu stii daca ai sau nu nevoie de o nivela, este bine sa afli care sunt principalele functii pe care le poate indeplini si care sunt costurile pe care le impune.

In ceea ce priveste functiile, acestea sunt acelea de a trasa linii orizontale perfecte, in asa fel incat sa permita alinierea unor obiecte sau a unor suprafete, sa masoare cu precizie distantele dintre obiecte si sa identifice puncte simetrice pentru instalarea tevilor, a etajerelor sau a tabloului.

Daca nu mesteresti prea des, s-ar putea sa nu ai nevoie de un astfel de produs, fiind suficient sa imprumuti unul sau chiar sa te folosesti de un boloboc clasic si de instrumente clasice de masurat.

Daca lucrezi intr-un domeniu in care ai zilnic nevoie de informatii legate de distante sau in care mesteresti zilnic, investitia intr-o nivela cu laser poate sa fie una inteligenta iar in acest caz trebuie sa descoperi care sunt cele mai bune nivele laser.

Vezi aici reducerile la aceste produse!

Criterii de achizitie pentru cele mai bune nivele laser

Tipologia nivelei. Aceasta caracteristica este bazata pe modul in care este transmis semnalul laser. Poti opta pentru varianta care transmite semnalul cu linii, pentru varianta care transmite cu punct sau pentru nivelel rotative. IN functie de destinatia pentru care vrei sa folosesti produsul, vei descoperi ca oricare dintre cele trei variante se poate dovedi extrem de utila.

Cele mai ieftine solutii si cele mai potrivite pentru utilizarea casnica sunt nivelele care transmit semnale luminoase sub forma de punct. Poate ca nu sunt cele mai bune nivele laser de pe piata, insa permit extrem de multe functii si sunt utile atunci cand vrei sa montezi un tablou, o oglinda sau sa iti dai frau liber imaginatiei si sa faci arta.

Nivela cu linii face parte dintre cele mai bune nivele laser pentru uz profesional si semi profesional, insa nu este nici ea chiar cea mai performanta. Este suficient de buna pentru a-ti permite tot ceea ce iti permite si o nivela cu punct si pentru a asigura o precizie uriasa.

Daca lucrezi in constructii si ai lucrari foarte complexe, nivela rotativa este cea mai potrivita, deoarece se poate roti la 360 de grade si are o precizie incredibila. Aceasta varianta de nivela poate sa aiba fascicul orizontal sau dublu fascicul, cea de-a doua masurand cu usurinta atat pe plan vertical, cat si pe plan orizontal, in acelasi timp.

Care sunt pentru care o vei folosi? O alta clasificare a nivelelor cu laser este facuta in functie de destinatie. Poti gasi nivele Hobby, semi profesionale si profesionale. Pentru o utilizare casnica, spre exemplu, cele mai bune nivele cu laser sunt cele hobby sau in cel mai fericit caz cele semi profesionale. Investitia intr-o nivela profesionala merita doar in cazul in care transformi masuratorile si lucrarile in constructii intr-o meserie.

Performanta oferita. In cazul unei nivele laser, performanta este data de precizie si de raza de actiune. In principiu, orice nivela este foarte precisa pe distante mici, insa odata ce creste distanta pentru care vrei sa faci masuratori, lucrurile se schimba. Pentru cei care lucreaza in constructii si amenajari de interior, o nivela cu o raza de pana in 9 metri este foarte potrivita si nu merita sa fie facute investitii in ceva mai performant. Pentru cei care lucreaza in constructii de exterior, necesitatile sunt mai mari, de multe ori fiind nevoie de nivele care pot sa ofere precizie chiar si la 40 de metri. IN ceea ce priveste precizia, eroarea nu trebuie sa fie mai mare de 0.6 -0.7 mm. Cele mai bune nivele laser profesionale au valori mult mai bune, ajungand chiar si la eroarea de 0.1 mm.

Aspectul si constructia. Este bine sa optezi pentru o nivela cat mai compacta, usor de mutat dintr-o parte in alta. Aceasta trebuie sa fie construita cu o carcasa solida si sa reziste la temperaturi duse pana la extrem, mai ales daca o folosesti afara. Daca ai o nivela mai slaba din acest punct de vedere, nu se va strica, insa va da erori in momentul in care isi depaseste limitele.

Autonomie. Nivelele laser functioneaza pe baza de baterii. In functie de temperatura si de tipologie, bateriile trebuie sa permita o autonomie de peste 8 ore, adica sa acopere cu usurinta necesitatile unei zile intregi de lucru.

Accesorii. In momentul in care comanzi o nivela cu lase trebuie sa te orientezi si in functie de ceea ce ti se ofera odata cu ea. Un trepied, spre exemplu, se poate dovedi extrem de util, deoarece oricum vei avea nevoie de unul la un moment dat. De asemenea, sistemele de prindere pe pereti sau la inaltime, pot face din achizitie una inteligenta. Un motiv pentr care este mult mai bine sa ai accesorii incluse decat sa le cumperi tu ulterior, este faptul ca vor fi mult mai potrivite si sunt sanse mari ca diferenta de pret sa fie in favoarea ta.

Tipul de laser. Fasciculele laser sunt clasificate in mai multe categorii: I, II, IIIA, IIIB si IV. Aceasta clasificare este in functie de intensitate, clasa I fiind cea mai slaba iar clasa IV cea mai puternica. Daca ai o nivela laser cu clasificarea mai mare de II, este bine sa iti feresti ochii de fasciculul laser, deoarece pot sa fie raniti destul de grav.

Cele mai bune nivele laser Bosch : PCL 10


Aceasta ivela este una dintre cele mai interesante solutii de tip Hobby e pe piata. Cu un pret scazut si cu o multime de functii atractive, reuseste sa fie foarte eficienta in orice gospodarie. Nivela construita de cei de la Bosch lucreaza cu linii orizontale si verticale, avand o precizie de invidiat pentru un produs hobby: 0.5 mm la metru.

Vei putea sa o folosesti doar la interior, sau la exterior pe distante mici, in conditiile in care o raa de actiune de doar 10 metri. Este suficienta, insa, pentru aproape orice misiune casnica.

Daca iti faci probleme in ceea ce priveste riscul, este bine de stiut faptul ca Bosch PCL 10 face parte din clasa II de siguranta, asadar sansele de accidente sunt aproape zero. Trebuie sa ai, totusi, grija sa nu te uiti mai mult de cateva secunde direct in fasciculul laser.

Printre lucrurile care o recomanda se numara si urmatoarele :
• Este autonivelanta, oferind linii la 360 de grade;
• Traseazza linii extrem de vizibile, in ciuda clasei II;
• Proiecteaza atat linii verticale cat si linii orizontale si de asemenea proiecteaza linii diagonale;
• Vine la pachet cu un suport universal sub forma de stativ. Daca vrei sa o dotezi cu un trepied poti sa o faci fara probleme, in conditiile in care vine dotata cu sistemele de prindere universala pentru orice tip de trepied.

Bosch este un producator recunoscut atunci cand vine vorba despre produse tehnice, asadar, o nivela hobby produsa de acest gigant poate oferi ideea de calitate superioara.

Vezi aici pretul!

Cele mai bune nivele laser Skil : F0150510AB


Aceasta nivela laser este o solutie autonivelanta performanta, destinata deopotriva incepatorilor si celor care au nevoie de ceva profesional. Aplicatiile pe care le poti pune in practica cu ajutorul sau sunt nelimitate. Poti sa proiectezi atat raze orizontale, cat si verticale sau in cruce si te poti bucura de o serie de avantaje foarte convingatoare.

Spre exemplu, nivela dispune de o baza reglabila cu bule de aer, de un maner antiderapant si de o functionalitate foarte exacta atat pe orizontala cat si pe verticala.

Daca vrei sa amplifici raza laser, ai la dispozitie o pereche de ochelari pentru asta.

UN mare plus pe care il reprezinta nivela celor de la Skill este faptul ca vine la pachet cu o geanta pentru transport si cu un trepied de 1.5 m, ce poate sa fie folosit si pentru alte lucruri.

Vezi aici mai multe detalii!

Cele mai bune nivele laser Bort BLN 15 – k


Daca vrei o solutie de buget foarte performanta, Bort BLN 15-k este o solutie extrem de interesanta. Are un diametru de lucru de 15 metri, are alarma sonora si vine la pachet cu ochelari de protectie. Acuratetea sa este una foarte buna, dat fiiind pretul mic, de 0.5 mm.

In ceea ce priveste temperatura la care poate sa fie foarte eficienta, aceasta se situeaza intre -10 si 50 de grade Celsius.

Un neajuns pe care il putem gasi la aceasta nivela este faptul ca are o greutate destul de mare in comparatie cu altele, cele 4 kg simtindu-se serios in momentul in care trebuie sa o cari dintr-o parte in alta.

Daca lucrarile tale sunt ocazionale insa, lucrurile pot fi foarte simple.

Vezi aici pretul!

In loc de concluzii…

O nivela cu laser nu este genul de instrument pe care il are oricine in casa. Daca esti o persoana care iubeste sa mestereasca, sa creeze si sa se joace cu piese de lemn, metal sau plastic, atunci un astfel de produs se dovedeste extrem de util si interesant.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here