Cele mai bune pompe de apa !

Pompa de apa este un dispozitiv care, la un moment dat, trebuie sa nu lipseasca din nicio gospodarie care se respecta. O pompa de apa este folosita cel mai adesea la transportul apei din fantana, put sau lac pana la consumatorii casnici si nu numai. Pompa este alcatuita din motor, carcasa si unitatea de pompare. Pompele de apa pot fi de suprafata sau submersibile. Au un principiu de functionare facil: absorb apa prin fantele de aspiratie si o imping catre consumator gratie grupului de pompare.

Pompa de apa trebuie aleasa in functie de adancimea maxima de aspiratie, de de inaltimea maxima de refulare, daca este de suprafata si de inaltimea maxima de refulare, daca este submersibila. Trebuie sa aiba in vedere cumparatorii traseul de alimentare pana la destinatie. Spre exemplu, pomparea in linie dreapta pe orizontala necesita o presiune de minim 1 bar. Se recomanda consultarea graficului de functionare al pompei, in vederea calcularii debitului necesar pana la distanta dorita. Dupa ce aceasta etapa este incheiata, se alege o pompa de apa din cele 10 modele prezentate mai jos.

Vezi produsele reduse pe Emag !

Vezi aici pompa de apa de care ai nevoie !

1Pompa autoamorsanta Aquatehnica Combi150, 1450 W, 3600 l/h, 6 bar, ejector

Prima pompa de apa automorsanta prezentata, Aquatehnica Combi 150, are o putere de 1450 W si o presiune de 6 BAR, cu ejector. Are un design modern, robust aceasta pompa de suprafata cu ejector, corpul din fonta si turbina din alama si posibilitatea de a pompa apa de la maxim 30 de metri adancime. Pompa este folosita pentru apa curata, functioneaza pe baza de electricitate, este folosita pentru uz rezidential, are pornire automata si motorul electric este foarte puternic si robust.

Pompa de apa cu ejector are o adancime de absorbtie de 30 de metri si o inaltime de refulare de 60 de metri, are o greutate de 15 kilograme, functioneaza foarte bine si se va dovedi de un real folos in casa si gospodarie. Pentru ca utilizatorii sa se declare multumiti, nu au nevoie decat de un produs accesibil si foarte performant.

Vezi produsul pe eMag !

2Pompa submersibila pentru apa murdara Karcher SP 1 Dirt, 250 W, 5.500 l/h, 0.45 Bar

Pompa submersibila de apa murdara Karcher cu o putere de 250 W si o capacitate de 5500 litri pe ora, plus o presiune de 0.45 bar are un design compact, robust, ideala pentru a indeparta apa murdara din iaz, cisterna sau butoi. Pompa submersibila dispune si de o garnitura ceramica de alunecare, ideala pentru protejarea motorului impotriva depunerilor, care are rolul de a creste durata de viata a pompei. Tehnologia folosita este, asadar, foarte avansata. Are chiar si o functie Quick Connect pentru a atasa piesa de conectare la pompa si un comutator flotor ce poate fi fixat pentru o operare mai buna direct pe pompa. Mai mult decat atat, beneficiaza si de un racord pentru furtun si de un prefiltru.

Pompa submersibila de apa menajera functioneaza pe baza de electricitate, are un motor electric foarte performant, un design placut si atinge o temperatura maxima de 35 de grade Celsius. La un raport calitate-pret foarte bun, produsul isi merita toti banii!

Vezi produsul pe eMag !

3Pompa submersibila Makita PF0800, ape curate, 220l/min, 800W

O pompa submersibila de apa curate pentru cine are nevoie de un produs modern si performant este modelul Makita PF0800, cu o putere de 800 de W si o capacitate de 220 litri pe minut. Aceasta pompa este destinata evacuarii apelor usor murdare dar si curate din anumite rezervoare, pivnite, sau irigarii gradinilor. Are o protectie interna la suprasolicitare cu resetare automata si reprezinta cea mai buna solutie pentru a goli incaperile inundate si rezervoarele cu apa curata sau cu suspensii de pana in 5 mm. De asemenea, merita mentionat manerul ergonomic solid ce faciliteaza transportul si robustetea data de carcasa din material plastic rezistent.

Modelul de pompa submersibila are o garnitura de etansare lubrefiata ce contribuie la prelungirea duratei de viata a motorului. Gratie flotorului, se opreste automat iar motorul in sine ridica apa pana la o inaltime de 9 metri.

Nivelul minim al apei este de 20 mm iar adancimea de imersie maxima de 5 metri. Cu alte cuvinte, la un pret atat de bun. Pompa submersibila Makita pentru ape curate si apa menajera, care se alimenteaza la electricitate si este destinata uzului rezidential este o investitie foarte buna!

Vezi produsul pe eMag !

4Pompa submersibila Makita PF1110, ape murdare, 250l/min, 1100W

Makita mai pune la dispozitia clientilor si o pompa submersibila de ape murdare, cu o putere de 1100 W si un debit de 250 litri pe minut. Este suficienta pentru o gospodarie. Are corpul din otel inoxidabil, fiind indeosebi destinata evacuarii apelor uzate cu suspensii solide. Este ideala pentru apa din fantani, rezervoare, infiltratii, ape de decantare ori chiar din piscine. Are protectie interna la suprasolicitare, se poate reseta automat. Prezinta si un maner confortabil si foarte solid pentru un transport mult mai usor si o carcasa din otel inoxidabil.

Designul este robust si modern. Pe de alta parte, permite oprirea automata datorita flotorului din dotare. Are un motor puternic de 1100 de W care ridica apa pana la o inaltime de zece metri. Se foloseste pentru ape cu impuritati de pana la 35 mm, iar nivelul minim al apei este de 50 mm.

Ceea ce inseamna ca aceasta pompa submersibila Makita pentru apa menajera, ideala pentru uz casnic sau industrial, cu pornire automata si motor electric, foarte usor de utilizat, isi face treaba cu brio. Presiunea apei este foarte buna, scoate o cantitate impresionanta in cateva minute.

Vezi produsul pe eMag !

5Pompa de recirculare Omnigena OMIS 25-60/180

Despre pompa de recirculare Omnigena se poate spune ca este utilizata mai ales pentru circulaia apei calde in sisteme deschise dar si inchise, avand trei trepte de viteza foarte utile. Pompeaza fluid curat, necontaminat cu materiale solide sau uleiuri, care nu este vascos si este neutru din punct de vedere chimic, apropiat de proprietatile apei. Pompa de circulatie a apei calde de la Omnigena are rolul de a scurta timpul de circulatie al acestei ape. Se poate folosi asadar dusul fara ca oamenii sa astepte prea mult pana ce apa calda vine pe teava.

Pompa de circulatie este usor de folosit in sisteme inchise de furnizare a apei calde, cat si in sistemele deschise, inlocuieste apa rece din tevi cu apa calda pentru a ajunga la dus sau pe teava de la chiuveta din baie sau bucatarie la o temperatura optima. Pompa contribuie la cresterea randamentului pe care il da centrala de incalzire sau boilerul si are rolul de a oferi utilizatorilor apa calda in mod constant, fara a astepta prea mult.

Acest aparat nu necesita intretinere, este usor de operat, nu consuma mult si este destinat uzului rezidential, avand un design ergonomic, modern si compact.

Vezi produsul pe eMag !

6Pompa apa murdara cu tocator Micul Fermier WQD11.1 cu flotor, 1100W, 10000 l/h

Pompa de apa murdara cu tocator Micul Fermier are o putere de 1100 W si un debit de 10000 litri pe ora, ceea ce inseamna ca, la pretul pe care il are, este o investitie foarte buna. Aceasta pompa este ideala pentru a drena apele murdare ce contin unele fibre de uz casnic ce nu sunt strecurate, apele cu noroi, pluviale sau reziduale, apele murdare cu alte cuvinte. Se potriveste si situatiilor cand trebuie scoasa apa din hazna. Pompa de apa murdara cu tocator si plutitor are 2800 de rotatii pe minut, dispune de flotor, are o adancime de absorbtie de 10 metri si un diametru de refulare de 2”. Corpul este alcatuit din fonta, cablul de alimentare este lung de 10 metri, sistemul de prindere este metalic iar produsul vine cu o garantie de doi ani.

Ceea ce inseamna ca pompa submersibila de apa murdara Micul Fermier este o investitie potrivita pentru gospodarii, trage toate deseurile si isi face foarte bine treaba.

Vezi produsul pe eMag !

7Pompa submersibila apa murdara Technik PSI400-5, 7000 l/h, 400 W, 0.65 bar


Un alt model de pompa submersibila de apa murdara la un pret foarte mic este modelul Technik, cu un debit de 7000 de litri de apa pe ora pompati si cu o putere de 400 W, plus presiunea de 0.65 bar. Pompa submersibila pentru ape murdare si semi-murdare are o carcasa din inox pentru motor, etansare cu garnitura mecanica, se livreaza cu plutitir de siguranta si un cablu de alimentare suficient de lung. In plus, beneficiaza de o protectie termica autoresetabila si de un condensator de pornire incorporat. Turbina este realizata din fonta, axul rotorului din inox la fel ca si carcasa motorului si corpul pompei. In ceea ce priveste performantele, acest produs poate fi utilizat atat in instalatii fixe ori temporare pentru transferul apelor curate cu impuritati in suspensie ce nu depasesc valoarea diametrului de 5 mm, dar si pentru a iriga unele suprafete mici, pentru a umple si goli rezervoare sau pentru a transfera lichide.

Vezi produsul pe eMag !

8Pompa submersibila pentru apa semicurata Wasserkonig WTT400, 7200 l/h, 400 W, 0.5 Bar

Pompa submersibila pentru apa semicurata Wasserkonig cu o presiune de 0.5 bar, o putere de 400 W si un debit de 7200 litri pe ora este ideala pentru gospodariile mici. Are un pret foarte accesibil si este robusta din punct de vedere al designului, simpla din punct de vedere al utilizarii si moderna din punct de vedere al caracteristicilor. Aceasta pompa submersibila este destinata apei menajere, este alcatuita dintr-un plastic destul de rezistent, functioneaza pe electricitate, are o silentiozitate iesita din comun pentru pretul pe care il are si isi face treaba asa cum se cuvine.

Aceasta pompa de apa semicurata submersibila merita atentia cumparatorilor, fiind disponibila la un raport calitate-pret foarte bun.

Vezi produsul pe eMag !

9Pompa de suprafata Wasserkonig WKP4400-47, 4400l/h, 1350W, 4.7 bar


O alta pompa marca Wasserkonig este mult mai performanta si cu unele caracteristici ce depasesc cu mult modelul precedent. Are un debit de 4400 de litri pe ora, o putere de 1350 W si o presiune de 4/7 bar. Vine cu garantie de 5 ani, are un design compact, fiind realizata numai din materiale de cea mai buna calitate, spre exemplu corpul este din fonta, turbina din PPO, axul pompei din otel cu acoperire chimica, tubul Venturi si difuzorul din noryl cu fibra de sticla si garnitura metalica din ceramica. Are un motor electric cu doi poli, asincron, beneficiaza de protectie termica autoresetabila si de pornire automata. Se va dovedi de un real folos in gospodarie si in alte activitati, poate fi folosita la irigatii, fiind foarte robusta si silentioasa, cu o fiabilitate impresionanta.

Vezi produsul pe eMag !

10Pompa submersibila ape murdare JOKA, 400W, inaltime 5 m


Ultimul model de pompa de apa este cea submersibila de ape murdare model Joka cu o putere de 400 W si o inaltime de 5 metri, suficient de puternica si de robusta pentru a goli apa murdara din iazuri artificiale, de pe santier sau din subsoluri. Aceasta are rolul de a absorbi particulele straine cu un diametru de pana la ø 30. Vine echipata cu un buton de flotor pornire si oprire in functie de nivelul apei. Caracteristicile acestei pompe submersibiel de apa sunt: inaltimea de refulare de 5 m si adancimea de imersie de 8 m. diametrul maxim al particulelor sa nu depaseasca 8 mm si va merge excelent pe o perioada indelungata, chiar si la golirea fosei. Are o durata de viata foarte mare si o fiabilitate iesita din comun pentru pretul pentru care este vanduta aceasta pompa de apa submersibila.

Vezi produsul pe eMag !

11Concluzii

Concluziile pot fi trase cu mare lejeritate in urma studierii fiecaruia din cele 10 modele de pompe de apa. In functie de necesitatile clientului se alege pompa de apa. Inlocuirea pompei vechi cu una noua nu reprezinta o misiune atat de dificila. Trebuie doar ca potentialii cumparatori sa isi faca o parere despre fiecare produs in parte si sa il aleaga pe cel care cu siguranta se va potrivi cerintelor lor. Inainte de a cumpara, oamenii trebuie sa se decida daca au nevoie de o pompa care sa porneasca mai rar insa sa reziste mai mult, sau de o pompa care sa porneasca des. Mai mult, acestia trebuie sa tina cont de adancimea putului, de presiune si de materialele din care este alcatuita pompa.

Ceea ce inseamna ca nu este dificila alegerea unei pompe de apa, ci este o decizie facila insa cu o mare insemnatate si un puternic impact asupra activitatilor ulterioare.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here