Cele mai bune sisteme audio 5.1

Muzica este cea ne gadila placut urechile, insa gradul de placere poate sa fie determinat de calitatea boxelor la care o ascultam. Experienta traita in momentul in care asculti o piesa la boxe normale, de laptop este total diferita de cea pe care o traiesti atunci cand o asculti la boxe 5.1.

De asemenea, experienta unui film sau cea a unui joc pot sa fie cu adevarat incredibile atunci cand sistemul audio este cel potrivit.

Fie ca esti un impatimit al tehnologiei sau pur si simplu iti place sa te uiti din cand in cand la un film, un sistem audio 5.1 este o achizitie inteligenta.

Fara a fi foarte scumpe, cele mai bune sisteme 5.1 au capacitatea de a oferi un sunet 3D extrem de clar si de a incanta urechile utilizatorilor. Daca inca nu ai un astfel de sistem in casa, iti oferim cateva criterii care te ajuta sa il alegi.

Vezi aici reducerile la sistemele audio 5.1!

Criterii de alegere pentru cele mai bune sisteme audio 5.1

Amplificatorul. Este elementul cheie al sistemului, deoarece este cel care recepteaza sunetul. Pentru a te asigura ca amplificatorul boxelor pe care le doresti este de foarte buna calitate, urmareste sa aiba o putere cat mai mare. In fisa tehnica vei gasi puterea notata in Watti. O regula esentiala la alegerea amplificatorului este faptul ca acesta nu trebuie sa aiba niciodata o putere mai mica decat puterea insumata a tuturor boxelor. Puterea poate sa varieze destul de mult intre 100 si 1000 W, insa este important sa alegi o putere potrivita pentru incaperea in care vei folosi boxele. Intr-o camera mica, spre exeplu, nu vei avea mai mult de 500W. Pe langa putere, amplificatorul este conturat si de spectrul de frecventa ( cele mai bune sisteme audio 5.1 au o amplitudine ntre 20 Hz si 20 kHz) sau impedanta, care reprezinta rezistenta la puterea oferita de amplificator.

Boxele. Exista mai multe tipuri de boxe pe piata iar diversitatea poate sa contureze cele mai bune sisteme audio 5.1. Poti alege intre boxe inalte, de peste 1 metru, care asigura un sunet puternic, oricare ar fi pozitia ta in incapere, poti alege boe din lemn care sunt recunoscute pentru calitatea superioara a sunetuluui in comparatie cu cele din plastic si poti alege boxe cu fir sau fara fir. Niste boxe Wireless sunt mult mai ok deoarece nu te vor mai incurca prin casa.

Incearca sa gasesti un sistem audio cu boxe cat mai variate. De regula, o soluti foarte eficienta este cea in care sunt combinate doua boxe inalte cu doua boxe mici de pozitie si cu una de centrala. Structura clasica a unui sistem audio 5.1 este creata din 4 boxe de pozitie, una centrala si un subwoofer, adica nu mai putin de 6 difuzoare. In functie de calitatea difuzoarelor, poate sa fie decisa calitatea finala a sunetului.

Functii. Este important ca sistemul de sunet pe care il cumperi sa poate sa functioneze si independent, fara a fi conectat la un calculator. Cauta sisteme care pot citi DVD-uri si CD-uri, care redau cat mai multe formate video si audio si care dispun de un numar cat mai mare de porturi USB si HDMI. De asemenea, incearca sa gasesti sisteme audio care sa suporte redarea filmelor 3D ( experienta este una cu adevarat deosebita ) si care se pot conecta wireless la alte dispozitive. Este adevarat ca variantele wireless sunt ceva mai costisitoare decat cele cu fir, insa eficienta lor este mult mai mare iar confortul este unul superior.

Un sistem audio bun poate sa aiba radio, poate sa aiba telecomanda si poate face destul de multe lucruri in asa fel incat sa genereze experiente perfecte.

Design. Boxele pot juca si un important rol estetic intr-o incapere. Daca iti doresti mai mult decat functionalitate, poti gasi boxe deosebit de placute din punct de vedere estetic, care sa iti completeze cu succes designul incaperii. Daca alegi sa cumperi un sistem cu boxe de dimensiuni diferite, incearca sa gasesti echilibru intre cele mari si cele mici. De asemenea, daca sistemul are cabluri, gaseste o solutie cart mai inteligenta prin care sa le ascunzi. Cel mai bine este sa optezi pentru boxe fara cabluri, chiar daca tehnologia Wireless este ceva mai scumpa.

Cele mai bune sisteme audio 5.1: Logitech Z506


Unul dintre cele mai apreciate produse atunci cand vine vorba despre sunet este acest sistem Logitech Z506. Acesta ofera increere, in primul rand pentru ca este produs de un brand extrem de cunoscut in domeniu si in al doilea rand pentru ca ofera o flexibilitate cat mai mare.

Din punct de vedere estetic, satelitii sai arata la fel, oferind si o putere identica. Satelitii centrali si cei din spate asigura un sunet surround de exceptie, in timp ce satelitul central se focuseaza pe dialog si pe claritate.

Acest sistem de sunet este o alegere buna din mai multe motive. In primul rand, descoperim ca are un pret relativ mic, potrivit pentru bugetele reduse. In ciuda pretului mic, puterea RMS este una de 75 W, impartiti in 27 W pentru subwoofer si cate 8 pentru fiecare satelit in parte.

In ceea ce priveste banda de frecventa, aceasta este situata intre 45 si 200000 Hz.

De asemenea, printre avantajele acestui sistem de sunet mai putem aminti:
• Bassul dedicat si controlul facil al acestuia. Poti creste sau micsora puterea acestuia si ii poti decide calitatea;
• Numarul mare de conexiuni. Vei putea sa legi acest sistem de sunet la o multime de dispozitive, incepand cu PC-ul si terminand cu jocurile PS3 sau Xbo si cu Ipodul si DVD Playerul.

Vezi aici pretul!

Cele mai bune sisteme audio 5.1: Genius HF5.1


Acest sistem audio iese in evidenta printr-un design retro, o putere destul de mare si o flexibilitate uriasa. Dotarile sunt bine optimizate, in asa fel incat costul sistemului este unul relativ mic.

Te vei putea bucura de o putere uriasa, de 100 W pentru subwoofer si de cate 20 W pentru fiecare satelit in parte. Pentru a atinge realmente aceasta putere insa, trebuie sa ai o placa de sunet de foarte buna calitate, in asa fel incat sa nu existe bruiaje.

Este recomandat sa eviti sunetul maxim si sa optezi pentru doar 80% din randamentul sistemului.

Sistemul construit de cei de la Genius face parte dintre cele mai bune sisteme audio 5.1 si datorita numeroaselor conexiuni si a fleibilitatii foarte mari pe care o ofera. Te vei putea bucura din plin de fiecare film pe care il urmaresti, vei asculta muzica la o calitate superioara si vei cunoaste claritatea sunetului. Aceste boxe sunt perfecte pentru Home Cinema.

Daca ar fi sa gasim un dezavantaj pentru acest sistem, faptul ca nu include o conexiune prin fibra optica digitala este acesta. Din cauza acestui lips pot exista vulnerabilitati la distorsiuni.

Vezi aici pretul!

Cele mai bune sisteme audio 5.1 : Serioux Enviro 511FM


Cei care sunt in cautarea unui sistem 5.1 foarte ieftin, pot fi incantati de aceasta alegere. Aspectul boxelor Serioux este unul foarte placut iar eficienta este superioara. Chiar daca nu are o putere uriasa, cei 50W RMS fac fata fara probleme unei utilizari casnice, mai ales ca Subwooferul are nu mai putin de 20 W.

Intregul sistem poate sa fie controlat prin telecomanda si ofera o flexibilitate foarte buna gratie numeroaselor porturi de conectivitate. Vei descoperi porturi SD, MMC si USB, precum si posibilitatea de a asulca radio FM.
Amplificatorul acestor boxe este integrat, insa sunetul pe care il asigura este clar si puternic. Amplificarea se face inclusiv pentru Bass.

Un mare avantaj pe cdare il vor descoperi cei care doresc sa foloseasca sistemul pentru PC sau pentru TV, este faptul ca dispune de protectie magnetica in asa fel incat nu genereaza interferente.

Vezi aici pareri despre acest sistem audio!

Cele mai bune sisteme audio 5.1: Logitech Z906


Revenim la Logitech, insa de data aceasta cu un sistem mult mai puternic si mai performant decat primul prezentat. Amplificatorul acestui sistem ofera o putere reala de 500 W iar tehnologiile implementate reusesc sa clarifice fiecare sunet si chiar sa ofere rezonanta 3D.

Coneiunile sistemului sunt digitale, ceea ce inseamna imunitate la perturbatiile electromagnetice.

Este adevarat ca nu este un sistem de sunet ieftin, insa se dovedeste a fi deosebit de eficient. Atat satelitii, cat si subwooferul sunt extrem de puternici iar designul este unul pe care il vei indragi inca din prima clipa.

Pentru a controla intregul sistem, tot ceea ce trebuie sa faci este sa te folosesti de telecomanda din dotare.

Vezi aici mai multe detalii!

In loc de concluzii…

Divertismentul din ziua de astazi a devenit din ce in ce mai interesant si a reusit sa castige o calitate foarte buna chiar si atunci cand vine vorba despre cel obtinut acasa. Cu un sistem 5.1 de buna calitate si cu un televizor cu diagonala rezonabila, poti sa obtii un adevarat cinematograf in propria ta locuinta si te poti bucura din plin de fiecare detaliu al imaginii si al sunetului.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here