Cumpara rovinieta online !

Inainte de a porni la drum, soferii trebuie sa se asigure ca masina indeplineste toate criteriile necesare pentru a nu se transforma intr-un pericol pentru ceilalti participanti la trafic. Pe langa verificarea anvelopelor si testarea sistemului de franare, posesorii de autovehicule trebuie sa aiba asupra lor documentele necesare pe care sa le prezinte in cazul efectuarii unui filtru al politiei. Aceasta procedura este una standard, iar soferii trebuie sa fie in permaneta pregatiti pentru a raspunde solicitarilor organelor legii.

Talonul si asigurarea impreuna cu rovinieta nu trebuie sa lipseasca. Aceste acte dovedesc faptul ca masina se afla in parametri legali, ceea ce inseamna ca are dreptul sa circule pe drumurile publice. In caz contrar, soferii risca amenzi destul de usturatoare care pot duce chiar la suspendarea pe o perioada determinata a permisului de conducere.

Vezi aici direct de unde iti poti luat rovinieta !

Volumul de munca este unul atat de mare incat oamenii ajung sa uite sa isi achizitioneze o rovinieta. Autoritatile in domeniu au inteles nevoia romanilor de a petrece cat mai putin timp in fata unui ghiseu astfel incat acum exista posibilitatea ca acestia sa cumpere o rovinieta online.

Procedura este una destul de simpla si necesita doar cateva minute pentru a putea fi efectuata din fata oricarui calculator sau smartphone. Comanda se plaseaza cu un singur click ceea ce simplifica foarte mult lucruri. Doritorii trebuie sa introduca datele solicitate (numarul masinii, marca), dar si data de inceput a valabilitatii rovinietei si sa selecteze modalitatea de plata. O factura proforma va fi trimisa in mod automat catre adresa de e-mail a cumparatorului ca o dovada a achizitionarii.

Transferul se poate realiza online cu cardul bancar, caz in care rovinieta urmeaza sa fie emisa in doar cateva minute sau prin ordin de plata in conturile specificate. In aceasta situatie, poate dura chiar si cateva zile pana cand rovinieta se va emite, iar autovehiculul va putea circula fara probleme pe drumurile publice.

In momentul in care plata a fost realizata, datele rovinietei vor fi astfel emise catre posesor. Este important de precizat faptul ca nu se pot emite roviniete cu mai mult de 30 de zile inainte de expirarea celei precedente.

Se pot achizitiona roviniete pentru toate categoriile de autovehicule, pretul acestora fiind unul diferit in functie de fiecare optiune in parte. Mai mult decat atat, soferii pot opta pentru o rovinieta pe o zi, pe o saptamana, pe 1 luna, pe 3 luni sau pe un an. Asadar, costul final variaza in functie de perioada de valabilitate, dar si de tipul autovehiculului. Cei care isi doresc sa afle mai multe detalii despre preturile aferente fiecarei categorii, pot accesa site-ul oficial al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri, acolo unde romanii gasesc absolut toate informatiile de care au nevoie.

Potrivit www.e-rovinieta.ro, soferii care decid sa isi cumpere o rovinieta cu o perioada mult mai mare de valabilitate, vor primi un ajutor de nadejde din partea angajatilor site-ului care ii vor notifica inainte de expirare. In felul acesta, romanii au timp sa prelungeasca perioada de valabilitate fara sa fie nevoiti sa plateasca o serie de amenzi. In general, se opteaza pentru trimiterea unor alerte pe mail prin care clientii sunt informati asupra situatiei curente si sunt anuntati cand se termina perioada de valabilitate.

Cei care uita destul de des perioada de valabilitate a rovinietei, pot efectua o verificare rovinieta online. Prin simpla introducere a datelor autovehiculului asa cum este seria de sasiu sau numarul de inmatriculare, soferii pot afla care este perioada de valabilitate. Aceasta informatie este extrem de utila pentru ca, in caz contrar sanctiunile aplicate de organele legii sunt destul de usturatoare. Este important de precizat faptul ca rovinietele care urmeaza sa intre in perioada de valabilitatea nu vor putea fi gasite pana la data specificata.
Cumpara de aici !
Procedura descrisa mai sus simplifica foarte mult lucrurile si le permite romanilor sa apeleze la avansul tehnologiei pentru a rezolva o mare parte din sarcinile zilnice. Oricine are acces la un calculator sau dispune de un smartphone ceea ce inseamna ca navigarea online este o activitate normala si uzuala. Clientii pot face o astfel de verificare pe site-ul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. Cu un simplu click, informatiile dorite sunt mult mai usor de aflat. Nimeni nu trebuie sa mai piarda timp pretios la cozi interminabile si nici nu trebuie sa efectueze drumuri repetate la autoritatile competente pentru a primi raspunsurile solicitate.

Romanii au la dispozitie si varianta de a cumpara rovinieta online sms. Cu ajutorul unui mesaj text, se poate achita contravaloarea rovinietei simplu si rapid. Soferii vor primi la randul lor un mesaj prin care sunt anuntati ca rovinieta urmeaza sa fie emisa in conformitate cu datele transmise de ei. Pentru ca toata procedura sa se finalizeze cu succes este nevoie de inca un sms de confirmare din partea clientilor.

Numarul la care se poate transmite mesajul este 7500, urmand ca din acest moment posesorii de autovehicule sa urmeze pasii indicati pentru achitarea unei noi roviniete. Pretul stabilit de catre operatorii de telefonie nu difera cu mult fata de pretul practicat pe piata astfel incat o asemenea tranzactie merita incercata pentru platitorii de abonamente. Restul sms-urilor vor fi taxate cu tarif normal specific fiecarei retele in parte.

Se recomnda pastrarea sms-ului de confirmare in cazul in care apar anumite probleme tehnice. Au existat situatii cand soferii posesori de rovinieta au primit acasa o amenda generata automat de radarele din dotare care nu au gasit autovehiculul in baza de date. In aceasta situatie, soferii se prezinta cu dovada clara a achizitionarii la institutile abilitate ale statului, iar amenda se anuleaza, totul dovedindu-se a fi o eroare judiciara.

Magazinele partenere Orange sau Telekom stau la dispozitia clientilor pentru oferirea mai multe detalii legate de acest serviciu. Cei care insa vor sa primeasca informatii suplimentare, pot trimite un sms cu textul INFO la 7500 si vor primi toate datele necesare astfel incat achizitionarea unei noi roviniete sa se desfasoare cat mai simplu si cat mai rapid.

In cazul in care soferii decid sa circule fara rovinieta pe drumurile publice, acestia trebuie sa fie constienti de faptul ca se afla in ilegalitate si vor fi sanctionati conform codului de procedura legala. Amenzile variaza in functie de categoria fiecarui autovehicul, iar preturile pornesc de la 250 RON si pot ajunge pana la maxim 4.500 RON in cazul vehiculelor de transport marfa.

Romanii pot achita suma necesara pentru amenda rovinieta online. In felul acesta, nu trebuie sa se mai deplaseze la politie sau la primarie pentru a-si achita datoriile. De multe ori soferii aleg sa conteste amenda care poate fi acordata in mod abuziv in repetate randuri.

Exista o serie de situatii in care detinatorii de autovehicule pot face o sesizare organelor competente pentru anularea amenzii. Spre exemplu, atunci cand:
• Se acorda mai multe sactiuni intr-un timp relativ scurt. Din punct de vedere legal, nu se pot aplica mai multe amenzi pentru aceeasi fapta;
• Procesul verbal primit prin posta nu este insotit de semnatura clara a unui agent constatator;
• Satele sau orasele se afla pe un drum national public. Soferii nu sunt obligati sa achite rovinieta in cazul in care decid sa circule doar in interiorul localitatii;

In situatiile de mai sus, soferii trebuie sa se adreseze instantelor pentru a formula contestatia. In plus, aceasta trebuie sa vina insotita de o serie de documente inainte de a fi inregistrata pentru a se stabili termenul de judecata. In functie de dovezile adunate, judecatorul va fi cel in masura sa stabileasca verdictul final.
Cumpara de aici !
Acestea fiind spuse, achizitionarea unei roviniete nu trebuie sa necesite prea mult timp, ci trebuie sa fie o operatiune simpla si rapida. Acest lucru este acum posibil gratie site-urilor de specialitate care reusesc sa ofere soferilor toate informatiile de care acestia au nevoie. Cu un simplu click, romanii pot stabili perioada de valabilitate pe care si-o doresc in functie de bugetul de care acestia dispun la momentul respectiv. Intreaga procedura necesitata maxim 5 minute fara alte drumuri aglomerate pe la autoritati si fara prea multe batai de cap. Cu un minim de efort, soferii pot scapa de o grija astfel incat sa nu mai existe riscul primirii unei contraventii.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here