Detector de gaz ? Vezi aici cele mai bune produse. Sfaturi utile

Scurgerile de gaze pot avea consecinte grave daca nu sunt detectate la timp. De aceea, au aparut relativ recent pe piata aparate ce permit evitarea unor atfel de probleme, detectoarele de gaz. In plus, in ultima vreme a aparut o lege care oblige persoanele racordate la gaz sa isi achizitioneze si un senzor de gaz, motiv pentru care trebuie sa aflati de ce trebuie sa tineti cont in alegerea celui mai bun detector de gaz. Detectorul de gaz este indispensabil unei persoane care traieste in secolul 21 datorita societatii moderne si faptului ca viata sa este echipata si modernizata cu diferite utilitati, de la electricitate pana la gaze. Motiv pentru care pot avea loc accidente grave precum scurgerile de gaze. Insa aceste accidente pot fi evitate datorita unui detector de gaz. In alegerea celui mai bun detector de gaze trebuie sa tinem cont de anumite aspecte precum tipul acestuia, de perete/cu electrovalva sau portabil. Avantajul unui senzor de gaze portabil este ca se poate duce oriunde. Modelul de perete se va fixa pe sursa de gaze, conectat la o electrovalva.

Am ales 9 din cele mai bune detectoare de gaze astfel incat utilizatorul sa il aleaga pe cel potrivit nevoilor si cerintelor sale.

Vezi detectoarele de gaze cu reducere !

Vezi aici detectorul de gaz care e potrivit casei tale !

1Poer Smart Gas Security

Dupa cum ii spune si numele, acesta este un senzor de gaze inteligent datorita faptului ca ofera posibilitatea de a fi conectat la un smartphone. Trebuie mentionat faptul ca, kitul include doar senzorul, capabil sa detecteze gaz sau GPL, propan si butan. Acesta vine cu un prag de avertizare de 9% din limita exploziva inferioara insa utilizatorul are posibilitatea de a regla o valoare de declansare a alarmei cuprinsa intre 2-20% din LEI. In cazul in care se doreste oprirea automata a alimentarii cu gaz se impune achizitionarea unei electrovalve separat, de 6-24V. Dispzitivul se va conecta la Internet prin intermediul unui POER Gateway si aplicatiei dedicate in cest sens. Se poate verifica starea dispozitivului online, se pot efectua pana si cateva comenzi.

Insa, din pacate, gateway-ul nu este inclus in pachet insa, in cazul in care utilizatorul vrea sa beneficieze de tehnologia smart are marele avantaj de a se folosi de acest aparat pentru a coordona mai multe dispozitive. Vine cu o semnalizare acustica de 70dB si cu o semnalizare luminoasa ce include un LED de culoarea rosie. Dispune de functia test care asigura utilizatorul de faptul ca dispozitivul este in stare perfecta de functioare dupa montarea de catre un specialist.

Vezi produsul aici !

2Senzor Detector Gaze CSL5000-AlfaTech

Acesta are un design simplu, un aspect placut si este foarte usor de integrat in orice locuinta. Detectorul are ca scop principal detectarea unor scapari accidentale de gaz metan la niveluri mult mai reduse decat limita inferioara de explozie. Este dotat cu o dubla alarma ceea ce inseamna ca in stare de alarma furnizeaza un semnal vizual – adica un LED rosu – si un semnal acustic, adica un buzzer.

Senzorul detector gaze beneficiaza de comanda la distanta. Cu alte cuvinte, furnizeaza un semnal de iesire pentru comanda unei electova lve capabile sa intrerupe alimentarea cu gaz metan sau LPG. Acest senzor este in asa fel conceput incat sa permita instalarea unui singur detector pe electrovalva sau mai exista posibilitatea de a instala mai multe detectoare pe aceeasi electrovalva. Senzorul beneficiaza si de autodiagnostic – are in componenta sa un sistem de autodiagnosticare care verifica buna functionare a detectorului. In momentul in care este galben aprins in continuu LED-ul, sincronizat cu buzzerul se indica o functionare defectuoasa a senzorului. Senzorul mai este dotat cu un buton de Test/Reset ce are o dubla functie: aceea de a testa periodic functionarea detectorului de gaze precum si intreruperea starii de alarma cand detectorul alarmeaza.

Vezi produsul aici !

3Detector Gaze cu Electrovalva CSL5000-AlfaTech 1/2.

Acesta vine cu un design simplu si placut, este usor de integrat si instalat in orice locuinta. Vorbim despre unul cu certificat CE, un detector ce functioneaza cu scopul de a detecta scurgeri accidentale de gaz metan la niveluri mai mici decat limita inferioara de explozie. Este dotat cu dubla alarma ceea ce inseamna ca in stare de alarma va furniza un semnal vizual, un LED rosu adica si un semnal acustic, un buzzer cu alte cuvinte.

Acesta ofera posibilitatea de a fi comandat de la distanta furnizand in acest sens un semnal de iesire pentru comanda unei electrovalve care va intrerupe alimentarea cu gaz mentan si LPG. Este un detector de gaze configurabil, adica este astfel construit incat sa permita instalarea unui singur detector pe electrovalva sau sa se instaleze mai multe detectoare pe aceeasi electrovalva. Detectorul are in componenta sa un sistem de autodiagnosticare pentru verificarea bunei sale functionari la nevoie. LED-ul galben aprins continuu sincronizat cu buzzerul arata o functionare defectuoasa a detectorului.

Este prevazut cu un buton de Test/Reset ce are o functie dubla- aceea de a testa in mod periodic functionarea detectorului dar si intreruperea starii de alarma in momentul in care detecorul alarmeaza.

Vezi produsul aici !

4Kit SICURGAS Detector de gaz cu electrovalva 1″

Detectorul de gaz Sigurgicas este folosit pentru detectarea eventualelor scurgeri de gaz. Acest detector este capabil sa controleze eventualele scurgeri de gaz natural din instalatiile apartamentelor, caselor, hotelurilor sau magazinelor si sa sporeasca astfel nivelul de siguranta al acestora. Kitul este format din: senzor de gaz, electrovana, cablu de alimentare lung de 1,5 m – cablu de legatura dintre detector si electrovalva lung de 6 m, conectori pentru legaturile electrice, manualul de instalare si garantie.

Instalarea acestui kit se va face la o distanta de 0,3 – 1 metru fata de podea doar de catre un personal autorizat. Nu se recomanda instalarea acestui senzor de gaz deasupra ochiurilor de aragaz sau in locurile umede, in care se formeaza condens sau in medii cu temperaturi ridicate. In cazul intreruperii electricitatii acest aparat nu va functiona. Senzorul cu care este dotat acesta va sesiza scurgerile de gaze – gaz metan, gaze de iluminat sau GPL – si va transmite automat o comanda de inchidere spre electrovana de gaz si va actiona concomitent un semnal sonor de alarma. Rearmarea electrovanei de gaz se va face ulterior manual dupa inlaturarea scurgerilor de gaz prin ridicarea capacului de plastic si prin tragerea butonului rosu.

Vezi produsul aici !

5Detector de gaz si monoxid de carbon Generic URZ0409

Acest dispozitiv a fost special conceput pentru a permite detectarea nivelurilor periculoase ale emanatiilor de gaz metan si monoxid de carbon. Este prevazut cu doi senzori idividuali penru detectarea gazului si monoxidului de carbon. Instalarea detectorului este una simpla, acesta poate fi amplasat pe perete, in apropiere de plafon sau chiar pe tavan, in functie de posibilitatile utilizatorului. Acest dispozitiv nu consuma foarte mult, doar 2.5W si incorporeaza doi senzori foarte eficienti, sensibilitatea acestuia fiind calibrata in limitele LEL (Lower Explosive Limit) pana la un maxim de 25%, care se considera a fi o concentratie prea rarefiata pentru combustie. Doua functii de alerta sunt prezente, una prin indicator vizual, cu LED si una acustica, pe baza unui semnal cu o intensitate de peste 70dB, usor perceptibil.

Pe langa un rating foarte bun si o garantie valabila doi ani, utilizatorul poate beneficia de un cost de cumparare pe care noi il consideram destul de scazut in raport cu performantele testate ale dispozitivului. Principalul sau avantaj consta in faptul ca detecteaza nu doar gazele naturale ci si monoxidul de carbon. Ofera o sensibilitate de detectie buna si doua fucntii de avertizare, acustica si vizuala. Datorita faptului ca este prevazut cu o electrovalva necesita ajutor de specialitate la montare.

Vezi produsul aici !

6Detector gaz BS-GD610 nd-gd610

Acesta are rolul de a detecta concentratii ridicate de gaz – 10% LEL – in spatiul protejat. Este un aparat capabil sa functioneze independent si sa avertizeze local in cazul unei detectii de gaz sau impreuna cu un sistem de alarma fara fir. Dispozitivul a fost special conceput astfel incat sa permita depistarea nivelelor periculoase ale emanatiilor de metan sau de monoxid de carbon. Instalarea este una deosebit de simpla, putand fi plasat pe perete, aproape de plafon sau chiar pe tavan, in functie de posibilitati. Face parte din categoria clasica de detectoare, oferind numai detectie si alarma.

Este un senzor de gaze eficient si rezistent, putand efectua masuratori optime in conditii de temperatura variabile, intre -10 grade si +50 de grade Celsius. Alarma este deopotriva acustica si luminoasa, tonul de alerta avand aproximativ 75dB. Aparatul se poate calibra sa se alimenteze fie cu baterii, fie la 240V, iar puterea consumata nu este una mare, de numai 3W. Se livreaza cu un manual de utilizare, care permite sa-i stapanesti rapid toate secretele. Avand in vedere pretul relativ scazut, putem afrma ca oricine isi permite sa il achizitioneze. Garanteaza gestionarea sigura a spatiului si ofera performante de laudat.

Cumpara de aici !

7Detector de gaz wireless CHUANGO GAS-88

Acest senzor de gaz wireless ne fereste de eventualele neplaceri provocate de scurgerile de gaze si, implicit de o posibila explozie. Dispune de transmitere wireless intr-o zona de aproximativ 80m in camp deschis, o raza de control de aproximativ 20 de metri patrati si alerta vocala si luminoasa in cazul detetarii unei scurgeri accidentale de gaz. Acest detector de gaz wireless asigura o protectie completa, 24 de ore. Beneficiaza de o tehnologie noua de detectare a gazului care se bazeaza pe semiconductor. Este un dispozitiv de durata si rezistent, usor de instalat avand drept rol princial protejarea utilizatorului de scurgerile de gaz. In cazul in care are loc o scurgere de gaz utilizatorul este informat rapid prin SMS sau printr-un apel telefonic spre unitatea centrala. In cazul unui astfel de incident nefericit senzorul va lumina, va declansa alarma si avertizeaza printr-un semnal vocal. Este ideal pentru orice tip de locuinta, de la casa, la apartament, la hotel sau spatiu comercial.

Sirena de 75dB si alarma LED incorporate asigura buna functionare a aparatului. Odata ce densitatea gazului creste aparatul va da alarma. Poate functiona atat individual cat si in pereche cu un sistem de alarma din aceeasi gama. Pretul este accesibi oricarui buzunar.

Cumpara de aici

8VSTARCAM AF143

Acest detector de gaze este un aparat bun si relativ ieftin, ideal pentru apartamentele si locuintele dotate cu aparate de gatit cu gaz natural si incalzire. Acesta poate detecta orice tip de gaz inflamabil iar in cazul detectiei acestuia aparatul trimite un mesaj de alarma spre telefonul mobil al utilizatorului prin intermediul camerei de supraveghere C7837WIP-AR. In plus, utilizatorul va fi avertizat de o eventuala scurgere de gaze prin semnalele sonore ale senzorului.

Instalarea dispozitivului este una simpla, acesta se pate instala pe perete, in apropiere de plafon sau chiar pe tavan. Aparatul functioneaza in mod optim la intervalul de temperatura de la -10 grade la +50 grade Celsius. In momentul in care esti in cautarea unei optiuni fiabile si simple de detectie de gaze pentru locuinta ta este bine sa stii ca poti apela cu incredere la solutia acestui aparat, pentru care ai nevoie de ajutor specializat la montaj. Daca esti interesat de un detector foarte versatil, capabil sa recunoasca diferite tipuri de gaze naturale si sa raspunda la stimuli conform instructiunilor utilizatorului, atunci acest aparat este ideal. Lucreaza cu un senzor de sensibilitate separata pentru fiecare gaz si doua niveluri de alerta, sonora si luminoasa.

Cumpara de aici

9DETECTOR DE GAZ CU SPECTRU LARG (NATURAL, METAN, BUTAN, PROPAN, GPL, ACETYLENE, ETC) JABLOTRON GS-130

Acest senzor de gaz este cu spectru larg ceea ce inseama ca este capabil sa detecteze atat gazul natural cat si cel metan, butan, propan, GPL sau Acetylene. Este prevazut cu doua nivele de sensibilitate – 10 si 20%. Are un consum redus, de doar 5W. Este prevazut cu semnalizare acustica locala de 94dB. Temperatura de functionare merge de la -10 pana la +40 grade Celsius. Detectorul de gaz metan are timp de raspuns mai putin de 5 secunde. Detectorul de gaz este recomandat pentru urmatoarele tipuri de gaz: Natural Gas, Methane, Propane, Butane, Acetylene, GPL etc.

Este unul ideal pentru un apartament sau o locuinta, dotate cu incalzire si aparate de gatit pe gaz natural. In conceperea acestui aparat s-a tinut cont de simplitatea si utilizarea in siguranta si este in conformitate cu normele europene din domeniu. Sirena este usor audibila oriunde s-ar afla utilizatorul in casa, avand, dupa cum spuneam mai sus, o intensitate acustica de 94dB. Functia Test asigura utilizatorul de faptul ca detectorul se afla intr-o conditie perfecta dupa ce este montat de un specialist in domeniu iar utilizatorul va putea astfel sa doarma linistit. Acesta este extrem de usor de instalat si de folosit de oricine.

Cumpara de aici

10Concluzie

Putine sunt persoanele care au in vedere achizitionarii unui detector de gaz preferand sa se bazeze pe simtul mirosului pentru a identifica o scurgere de gaze insa acest lucru este deosebit de riscant. In plus, daca scurgerea de gaze nu este detectata la timp pot avea loc accidente grave precum explozii. Persoanele care vor sa se stie in deplina siguranta si sa determine unde pot gasi detectoare de gaz la cele mai bune preturi sunt sfatuiti sa-si calculeze mai multi parametri, inainte de a decide ce model este mai bun pentru casa lor. Numai tinand cont de niste criterii presatabilite de selectie, se poate alege pe cont propriu un aparat de calitate, in care sa ai toata increderea, fara sa cheltui o suma exagerata.

Siguranta locuintei reprezinta un deziderat pentru orice persoana. Chiar daca nu ne imaginam acest lucru pot surveni accidente in ciuda solutiilor moderne de gatit si incalzire existente. De aceea, recomandabil este ca fiecare locuinta in parte sa beneficieze de un senzor de gaz, indiferent daca incalzire este realozata prin soba sau centrala termica. Cu alte cuvinte, daca vrei sa nu-ti fie frica de gazul cu care functioneaza aparatele din casa, atunci iti recomandam sa iti achizitionezi unul dintre cele mai bune detectoare de gaz, astfel incat sa dormi linistit noaptea.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Se încarcă...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here